Ékszertrend: hogyan hordjuk a barátság karkötőket?

Már korábban írtam arról, hogy ciki-e vagy sem barátság karkötőket hordani. Egyáltalán kiöregedhetünk-e ebből a stílusú karkötőből. A válasz vegyes. Nyilvánvalóan van, aki egyáltalán nem szereti és nem is hordja. De a másik végletben is sokan vannak (amibe én is beletartozom), vagyis hogy szívesen hordja bármikor, függetlenül attól, hogy van, aki szerint már „túlkoros” hozzá. :-)


Mikor is hordjuk a barátság karkötőket? 

 


Ezzel kapcsolatban újabb kérdés merül fel bennem: vajon szezonálisan hordott karkötőről van szó? Tehát leginkább nyáron hordjuk, hétköznapi teendőink alkalmával, nyaraláskor (akik nem maguk készítik, azok általában nyaraláskor vásárolják.) vagy strandoláskor? Valószínűleg sokan így szokták. Persze akadnak, akik rendszeresen viselik a karjukon, legyen akár mínusz 10 fok vagy kánikula.

Akik gyakran viselik, azoknál a barátság karkötők népszerűsége valószínűleg azért töretlen, mert ma már kitágult a köre. Tehát nemcsak a szimplán fonalból készült darabok tartoznak ide, hanem a Shamballa, a Cruciani és a gyönggyel, strasszal, kövekkel, láncokkal, egyéb fém ékszerekkel, szegecsekkel, stb. kombinált karkötők is. Vagyis mindenki megtalálhatja a saját stílusához illőt. Maga képére formálhatja a karkötőt. :-)


 Forrás: Monooi, Etsy


Abban szerintem egyet érthetünk, hogy leginkább a hétköznapi viselet kiegészítője lehet és nem egy báli, kisestélyis vagy bármilyen hivatalos alkalomkor, elegáns ruha mellett virítson a karunkon. :-)

A Collage Gloss cikke szerint van, aki merészen kiegészíti a mintás felsőjét néhány szélesebb barátság karkötővel, amit némi lánccal bolondít meg.




Van, aki az értékes órája mellé vagy az arany-ezüst karkötői közé tesz fel egyet, de színben harmonizálja a ruháival. 





És van, aki kifejezetten beleolvasztja az általa viselt ruhákba és azok stílusába. Vagyis nem feltétlenül a színes, bohókás karkötőket hordja, hanem inkább a semleges, egyszínű változatokat, amik gyöngyökkel, fém ékszerekkel kombinálva máris elegánsabbnak, felnőttesebbnek hatnak.



Forrás: Classy Girls Wear Pearls


Végül néhány tipp, hogyan és mennyit:

 


Általában a kevesebb több. Tehát ha tele van pakolva a karunk barátság karkötőkkel, akkor az már inkább túlzás. Furán néz ki és nem utolsósorban nyáron melegít is. :-)
Elegánssá pedig mindenképpen arany-ezüst színekkel, csillogó "karkötő kiegészítőkkel" tehetjük, vagyis strasszal, kövekkel, láncokkal, stb.



Mit gondoltok erről? Tetszik valamelyik stílus?


Forrás: College Gloss
Mail Online

Címkék: , , ,