Ékszertrend: töltényhüvelyből ékszer

Bizarrul hangzik, ugye?


Elsőre nekem az jutott eszembe, hogy érdekes és ötletes, de vajon viselném? 

Mégiscsak lőttek vele, mégis csak negatív érzéseket kelt maga a tény is, hogy milyen célra használták. Vagy ha nem is sikerült kioltani senki életét vele, de akkor is a szándék ott volt...


Forrás: http://money.cnn.com/2013/12/04/smallbusiness/guns-jewelry/


Lássuk akkor a hátterét és célját az ilyen fajta ékszerkészítésnek:




Hasonlóan a Cruciani karkötőkhöz egy újabb komoly hátterű kezdeményezésről van szó, ami az ékszereket, ékszerkészítést veszi alapul. Peter Thumról és a Liberty United márkáról szól a történet. 2009-ben Peter Thum létrehozta cégét azzal a céllal, hogy megpróbáljon tenni valamit az USA-ban állandó problémát okozó illegális fegyverkezés és utcai erőszak ellen. Az elhatározásában az is közrejátszott, hogy látta, mennyi gyerek volt felfegyverkezve Afrikában, amíg Peter ott dolgozott. Több mint 32.000 töltényhüvelyt és fegyvert semmisítettek meg Afrikában, illetve újrahasznosították és ékszerek készültek belőlük.

3 évvel később Peter Thum cége az USA-ban is kiterjesztette ezt a küldetését. Az elkobzott illegálisan használt fegyverek és töltényhüvelyek lettek az ékszerek alapanyagai. Hogy ne csak szokványos ékszereknek látszódjanak, a Liberty United ékszertervezői és alkotói a töltények és fegyverek sorszámát is belenyomják az elkészült ékszerekbe, ezzel emlékeztetve az embereket a cég küldetésére. Illetve arra, hogy az ilyen ékszerek megvásárlásával tettek valamit az illegális fegyverkezés és utcai erőszak visszaszorítása érdekében.
Ugyanis az ékszerekből származó bevétel egy részét különböző felvilágosító, figyelemfelhívó programok, rendezvények szervezésére és lebonyolítására fordítja a Liberty United. Valamint olyan családok és fiatalok támogatására, akik fegyveres erőszaknak vannak kitéve vagy áldozataivá váltak.

Több neves ékszertervező és ötvös dolgozik náluk. Pl.: Pamela Love kollekciója tavaly ősszel került bemutatásra.


Jé, ugye milyen ismerős? Ez olyan mint egy Claddagh gyűrű, illetve fede típusú gyűrű. :-)


Forrás: Pamela Love


A Spike kollekciót Philip Crangi tervezte és az amerikai vasútépítés ihlette (spike = vasúti sínrögzítő szeg vagy csavar). Mivel az alkotó szerint az USA a vasútépítésnek köszönheti, hogy itt tart, ahol most. Az egy olyan jelentőségű mérföldkő az amerikai történelemben, ami igaz nagyhatalommá tett az USÁ-t. Ezzel a vasúti sín szegekre emlékeztető ékszerkollekcióval szeretné még inkább szimbolizálni cége küldetésének fontosságát.







Forrás: Philip Crangi



Az ékszereknek pozitív küldetése mellett az áruk is kedvezőnek mondható (legalábbis amerikai mércével). Tehát a cég igyekszik nagyobb vevőkörhöz eljutni. A legolcsóbb darabok $85-nál kezdődnek (kb. 22.000 HUF).

Hááát, ezek után jobb érzéseim vannak ezekkel az ékszerekkel kapcsolatban, végül is teljesen átformálják, szóval negatív rezgések nem valószínű, hogy maradnak bennük. :-)

Mit szóltok? Tetszik? Hordanátok?


Forrás:  The Manual
Today.com
Liberty United


Címkék: , , , , , ,