Ékszertrend: Cruciani karkötők

Azt hiszem, sokan ismerik a Cruciani karkötőket. Ha van, aki mégsem tudja milyen típusú ékszerről van szó, akkor röviden annyi a lényeg, hogy a Cruciani cég, ami más termékeket is gyárt, piacra dobott egy barátság karkötő kategóriájába tartozó fonalból készült karkötősorozatot. Jellegzetes mintákkal és meghatározott mintaszámmal.


Forrás: http://www.pinterest.com/pin/445223113134205649/
 

A karkötők Olaszországban készülnek makramé csipke technikával polyester fonalból.

A cégről annyit érdemes tudni, hogy főleg kötött termékeket árulnak, illetve "nadrágokat, ingeket és krokodilbőrből készült táskákat. Termékeik egyszerre fiatalosak, alkalmiak és kifinomultak." (cruciani.hu)

Hogy tudjátok megkülönböztetni az eredeti barátságkarkötőket a hamisítványoktól? Mivel annyira népszerűek, hogy sokan hamisítják!

Minden karkötő 7 db motívumot tartalmaz és egy C betű található a karkötő végén. A csomagolásban pedig egy tanúsítványt is kapunk, amire egy jókívánságot is írtak.


Na, de most jön a kérdés:

Mitől ilyen népszerűek ezek a karkötők?


Először én is csak fintorogtam, hogy drága mégis veszik mint a cukrot. Mi ez az újabb őrület?!? Inkább megcsinálom magamnak, minthogy megvegyem. Feltéve, ha sikerül rájönnöm a technikára. :-)

De most jön a szépsége a karkötőknek: a jótékonyság a kulcsa!
Vagyis azzal, hogy megveszed, az összeg egy részét valamilyen jótékony célra fordítják. Persze nem mindegyik karkötőfajtánál igaz ez, hanem csak bizonyos limitált szériás fajtáknál. Több területet is támogatnak, pl.: kórházakat, orvosi kutatásokat, a mellrák elleni küzdelmet vagy pl.: a Fukushimai földrengés halászainak támogatásában is részt vettek. Általában az első 10.000 db eladott karkötő bevételét ajánlják fel.
Népszerűségét fokozza, hogy nagyon sok sztár, celeb csatlakozott egy-egy jótékonysági akcióhoz.

A különböző, korunk népszerű motívumait, szimbólumait ábrázoló karkötők általában nem jótékonysági célból készültek. Ilyenek a Mickey egeres, Superman-es, hópelyhes, stb.

Ezek után elgondolkodtam, hogy lehet, hogy nem akarok saját magamnak Crucianihoz hasonló karkötőt készíteni. A jótékonysági törekvéseik kapcsán tiszteletben tartom az egyediségüket és inkább nem másolom. :-) Bár a polyester fonal valahogy nem az esetem, úgy hogy nem hiszem, hogy megveszem.


Forrás: http://www.pinterest.com/pin/445223113134205651/


Forrás: thegummysweet.com



Forrás: http://www.pinterest.com/pin/445223113134205631/


Forrás: heloda.fr


Nektek van már Cruciani karkötőtök?


Forrás: cruciani.hu
cruciani.net

Címkék: , , , , , ,