Ékszertrend: Shamballa karkötők

 Már annyiszor láttam, hogy így Shamballa, meg úgy. 

 

De mi ez az újabb őrület?

 

Forrás: http://www.stilusikon.hu/wp-content/uploads/2012/08/Fuchsia-Ocean.jpg


Eddig kétféle story-t olvastam a Shamballa karkötőkkel kapcsolatban. Az egyik verzió szerint a buddhisták paradicsomi földjét nevezték Shamballának, egy olyan idilli helyet, ahol minden jó, mint a szeretet, gyógyulás, béke, nyugalom, stb. fellelhető.
Hogy valóban létezett-e ez a hely, azon lehetne vitatkozni és vitakozzanak azok, akik akarnak.
Mindenesetre a karkötő a Shamballa földjének spirituális üzenetét hordozza magában, legalábbis így hiszik. Már évszázadok óta készítik a tibetiek és hasonló funkciót tölt be, mint a rózsafűzér a katolikusoknál.

A 90-es években már létrejött Párizsban egy Shamballa nevű cég, de nem teljesen ezt a design-t képviselte, bár a tibeti ősi kultúrából táplálkozott. 2011 készültek el a mostani kinézetű karkötők, amit egy ideje már a nyugati országok és sok hazai ékszerüzlet is forgalmaz.

Forrás: http://www.shamballajewels.com/jewelry/bracelets/white-diamond-pyramid-bracelet-0


Forrás: http://costaekszer.hu/termek/shamballa_swarovski_karkoto_3.html

 

És a lényeg:


Az egész karkötősdiben nekem az tetszik a legjobban, hogy nincs olyan, hogy eredeti, hamisítatlan! Vagyis mindenki a saját képére formálhatja. És unisex!

A lényeg, hogy makramé csomózással készül és a csomók között gyöngyök vannak. Ezek lehetnek bármilyen anyagból, régen is többféléből készültek; pl.: üveg, kerámia, csont, fa, fém, gyémánt, féldrágakő, műanyag, stb. Újabban Swarowski kristályból is árulják, de a variációknak már csak a pénztárcánk vastagsága szab határt. :-)

Sőt nem feltétlenül csak gömb alakú gyöngyök használhatók, és lehet akár több soros is. Szóval képlékeny, ezért egyedivé tehetjük és sokkal inkább magunkénak érezhetjük, főleg ha mi magunk készítettük el. :-)

De ha valaki ragaszkodik a népszerű designhoz vagy a sztárok, zenészek által kedveltekhez, akkor itt egy kis összeállítás:

Forrás: http://www.spiffington.com/spiff-star-blog/



Nemsokára pedig megmutatom én milyet készítettem magamnak. :-)

UPDATE:
Íme, a szivárványos!


Forrás:

Stílus ikon
Real Shamballa bracelets

Címkék: , , , , ,